Cazuri incheiate cu succes

Vezi toate
best deal recuperare
amenda poze ilegale

Ai nevoie de asistenta specializata in recalcularea pensiei? Urban si Asociatii te poate ajuta!

O decizie recenta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie da posibilitatea pensionarilor sa ceara recalcularea pensiilor provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, prin luarea in considerare a formelor de retribuire obtinute in acord global. Recalcularea va putea fi solicitata doar in masura in care se va dovedi ca, pentru aceste sume, reprezentand venituri suplimentare pentru munca in acord, s-a platit contributia de asigurari sociale la sistemul public de pensii.

Prin Decizia nr. 19/2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca formele de retribuire obtinute in acord global vor fi luate in considerare la stabilirea si recalcularea pensiilor din sistemul public, daca au fost incluse in salariul brut si, pentru acestea, s-a platit contributia de asigurari sociale la sistemul public de pensii.

Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea drepturilor de pensie. Pensionarii pentru limita de varsta care, după data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.

In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii opereaza la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire. Sumele rezultate se acorda sau se recupereaza, dupa caz, în cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.

Cere acum oferta personalizata la email: vanzari@urbansiasociatii.ro sau la telefon 0213115337