Cazuri incheiate cu succes

Vezi toate
best deal recuperare
amenda poze ilegale

Procesul de interventie

Pentru fiecare tip de creanta si fiecare debitor exista o metodologie specifica. Actiunile intreprinse de Urban si Asociatii corespund scenariilor adaptate acestor tipologii. Mijloacele pe care le intrebuintam pentru a va recupera creantele depind atat de importanta sumei scedente, de natura respectivelor creante, cat si de vechimea acestora.

Exista 3 faze principale: faza precontencioasa, cea amiabila si cea legala;

Faza precontencioasa

Se ajunge in aceasta faza imediat si aceasta corespunde atentionarii debitorului, prin intermediul mailului sau al telefonului, cu privire la scadenta facturilor.

Tendinta companiilor creditoare in acest moment este de a subcontracta companii specializate in colectarea debitelor. Volumul de lichiditati al unei firme si cel al debitelor ce vor trebui acoperite, ca si creante contestate, vor depinde de viteza si eficienta luarii acestei masuri.

Experienta Urban si Asociatii va va permite sa va gestionati resursele interne si sa actionati rapid, avand ca scop optimizarea fluxului incasarilor companiei.

Faza amiabila

La primirea dosarului se trimite debitorului o instiintare de plata. Call-center-ul nostru va continua apoi interventiile si va contacta telefonic debitorul [pot fi utilizate 5 limbi de circulatie internationala].

Posibilele contestari sunt discutate cu debitorul, acestuia prezentandu-i-se riscurile reale la care se supune in cazul neachitarii debitulul.. O retea de colectori locali se poate intalni cu debitorii care nu raspund la scrisori sau telefoane. Astfel se poate actiona la colectarea debilului pe loc [aceasta actiune se intreprinde sau nu, in functie de natura cazului].

Mai mult, Urban si Asociatii a incheiat acorduri cu executori judecatoresti, care ne vor permite sa contactam direct debitorii, daca este necesar. In cazul neplatii, juristii nostri [cei doi sefi ai departamentelor au fost anterior un avocat si respectiv un executor judecatoresc] va vor recomanda cea mai buna procedura, in functie de tipologia debitului, de solvabilitatea societatii debitoare si de legislatia din tara de origine.

Faza legala

Desi recuperam majoritatea debitelor pe cale amiabila, Urban si Asociatii este organizat astfel incat sa parcurga toate etapele de colectare pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru clientii nostri si pentru a ne mentine credibilitatea si fata de debitori. Cu acordul dumneavoastra, departamentul nostru juridic va face toate demersurile legale, astfel incat sa se mentina legatura cu Urban si Asociatii:

-actiuni de contrangere a debitorului, pe toate caile legale (in functie de tara de origine), astfel incat sa obtinem plata (hotarare judecatoreasca, somatie de plata...)
-urmarirea desfaurarii actiunii aflate pe rol si obtinerea sentintei
-executarea unei sentinte cu titlu executoriu prin reteaua noastra legala

In sfarsit, in cazul investirii unei creante, urmarim cazul pana la sfarsit in numele dumneavoastra si ne asiguram de incheierea cu succes a procedurii de executare.