Cazuri incheiate cu succes

GDPR

Medicii se tem de Casa de Asigurări

SURSA: Republicanul

Este adevărat că sunt extrem de mulţi medici care fac fapte demne de toată lauda şi care şi noaptea visează la pacienţii lor. Totuşi niciunul din ei nu ia atitudine īmpotriva problemelor din sănătate. De ce? De frică! Sunt foarte mulţi medici care acuză , pe bună dreptate, faptul că toate instituţiile de stat şi guvernamentale din sănătatea romānească, nu īşi fac treaba, adica CNAS īntārzie decontările sumelor de bani, Ministerul Sănătăţii īşi bate joc, aşa cum susţin medicii, deopotriva de doctori, de pacienti dar şi de sistemul medical romānesc. Īnsă, īn mare parte această situaţie sumbra se datorează şi resemnării care s-a instalat īntre cadrele medicale din medicina romānească. „Firma de recuperare a creanţelor, pe care o conduc, se ocupă şi de colectarea debitelor de la farmacii, spitale private, cabinete de medicină, pentru o serie de firme care distribuie aceste medicamente şi care au de īncasat restanţe īn valoare de zeci de milioane de euro. Aproape īn 90% din cazuri, problema pentru care medicii nu īşi plătesc datoriile către firmele de distribuţie a medicamentelor, sunt generate de īntārzierea īn decontarea banilor de la CNAS, care plăteşte cānd īşi aduce aminte, la absolut toată lumea”, ne-a declarat avocatul Iulian Urban.