Cazuri incheiate cu succes

Vezi toate
best deal recuperare
amenda poze ilegale

Familia Tecuceanu a câştigat procesul intentat Spitalului Matei Balş din Capitală: "S-a făcut dreptate"

SURSA: Libertatea.ro

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, ieri, că Institutul Matei Balș din Capitală trebuie să permită familiei actorului Toni Tecuceanu accesul la dosarul medical al “Cârcotașului”. Tecuceanu a murit în ianuarie 2010 în spital, medicii susținând că motivul decesului a fost gripa porcină. La insistențele rudelor de a vedea actele doveditoare ale cauzei morții, conducerea spitalului a refuzat.

Îndrăgitul actor a murit în luna ianuarie a anului 2010, în urma unor complicaţii la plămâni, după ce ar fi contractat virusul AH1N1 sau “gripa porcină”. Imediat după nefericitul incident, în România s-a declanşat o adevărată isterie cu privire la vaccinarea împotriva temutului virus. După deces, fratele actorului, Paul Tecuceanu, şi tatăl acestuia au solicitat conducerii Institutului accesul la dosarul medical al lui Toni.

Am fost refuzaţi, iar conducerea spitalului a invocat Legea 46/2003, unde scrie că secretul medical trebuie păstrat şi după decesul pacientului. Cu toate acestea, în urma deciziei de ieri a judecătorilor, spitalul trebuie să explice motivele pentru care în perioada internării lui Toni instituţia era în carantină. Practic, ar trebui să ne spună de ce l-au mai internat dacă unitatea era ameninţată de virus. Mulţumesc public judecătorului care a înţeles că eu şi tatăl meu merităm să aflăm adevărul”, ne-a declarat fratele lui Toni. Este o victorie aşteptată şi de avocaţii lui Tecuceanu. “De aproape doi ani ne luptăm cu Spitalul Matei Balş şi cu doctorul Streinu Cercel. Sunt sigur că vom afla lucruri interesante din actele medicale ale lui Toni Tecuceanu”, ne-a declarat Iulian Urban , avocatul familiei Tecuceanu.

Decesul actorului a pornit isteria vaccinării

Gripa porcină a izbucnit în Mexic, în luna aprilie a anului 2009, şi a evoluat, ca o pandemie, rapid, în întreaga lume. În România, în luna ianuarie a anului 2010, imediat după moartea lui Toni Tecuceanu, s-a declanşat isteria cu privire la vaccinarea populaţiei. Ministerul Sănătăţii a alocat 21 de milioane de lei pentru producerea a cinci milioane de doze de vaccin.