Cazuri incheiate cu succes

Vezi toate
best deal recuperare
amenda poze ilegale

Sfaturi utile

Urban si Asociatii va ofera o serie de sfaturi utile pentru a putea face mai bine debitorilor si creditoriilor precum si a situatiilor ce apar in raporturile comerciale cu partenerii dvs.

Intocmirea unui plan pentru a scapa de datorii

Multe persoane care au datorii fac orbeste plăţile minime obligatorii în fiecare lună, fără nici un singur gând sa achitarea datoriilor. Sa aratati un interes crescut în reducerea datoriei dvs. este un pas mare. Un alt mare pas este aflarea metodelor de intocmire a unui plan de a elimina datoria dumneavoastră.
Când sunteţi supraîncărcat cu datorii, poate fi dificil sa va imaginati cea mai buna metoda de  abordare a datoriei. Trebuie sa decideti ce datorii ar trebui să plătiti, în ce ordine ar trebui să le plătiti, şi cât de mult trebuie să plătiţi pentru a va elimina datoria dumneavoastră. Prin atacarea fiecaruia dintre aceste obstacole, unul câte unul, puteţi adapta un plan care se potriveşte bugetului dvs..

C alculati-va datoria totala

Pentru a face un plan pentru a ieşi din datorii, primul lucru ce trebuie sa faci este sa va dati seama cui şi cât de mult datorati. Începeţi prin obţinerea unui exemplar al raportului dvs. de credit. Raportul dvs. va conţine toate obligaţiile dumneavoastră financiare de la instituţiile de raport de la birourile de credit majore. Raportul dvs. de credit ar putea să nu conţină toate datoriile, aşa că ar trebui să utilizaţi, de asemenea, declaraţii de la creditorii dvs. pentru a completa lista.
Pe o singură foaie de hârtie scrieti numele fiecărui creditor, suma totală datorată, platile lunare, precum şi rata dobânzii pentru conturile dumneavoastră. În funcţie de obiectivele dvs. pentru a ieşi din datorii, poate doriţi să luati în considerare numai datoriile problematice, cum ar fi cărţile de credit şi împrumuturile mici.
Lista dvs., de exemplu, s-ar putea arata astfel:

  • card de credit Visa- $ 780, 47 dolari, 11,9%
  • card de credit Macy's- 1515 dolari, $ 89, 18,9%
  • împrumut Bank of America, $ 900, 55 dolari, 7,8%

 

 

Stabiliţi creditorii prioritari

Odată ce aveţi o listă completă a datoriilor dumneavoastră, trebuie să concepeti modul în care doriţi să le plătiti.
Cand vine vorba de costul datoriei, cea mai bună modalitate de a rambursa datoria dumneavoastră este incepe prin plata datoriei cu cea mai mare rată a dobânzii. Clasificati-va  datoriile, de la cea mai mare  la până la cea mai mică în funcţie de rata dobânzii. Aceasta este ordinea in care veţi plăti datoriile dumneavoastră.
Ca o alternativă, aţi putea lua în considerare plata datoriilor  mai mici in primul rand. În cazul în care datoriile mari au si rate ale dobanzilor mari, ati putea ajunge să plătiţi catre un singur cont luni de zile înainte sa puteti restitui întregul sold. Din moment ce datoriile mai mici sunt rambursate mai repede, mulţi oameni preferă să le plătească pe acestea mai întâi.
Ar trebui să alegeţi metoda care va motiveaza mai bine să va plătiti datoriile dumneavoastră. În cazul în care optimizarea plăţilor dvs. este cel mai important, atunci metoda urmaririi celei mai mari rate a dobanzii este cea mai buna. Pe de altă parte, dacă ati putea deveni nemotivat, prin plata unei datorii pentru o perioadă prea lungă de timp, atunci cel mai bine este sa alegeti varianta care va mentine pe drumul cel bun, al achitatii datoriilor, chiar daca incepeti cu cea mai mica in sold.

Stabiliti cât de mult puteţi plăti

O altă componentă esenţială a planului de dvs. pentru a ieşi din datorii este suma pe care va permiteti să o plătiti în fiecare lună. Pentru a stabili această sumă, aveţi nevoie sa determinati care este venituldisponibil. Aceasta este suma care va ramane spre cheltuiala, după ce toate obligaţiile dumneavoastră financiare au fost îndeplinite.
Totalizati veniturile din toate sursele de încredere, inclusiv salariile, pensia alimentară, plăţile de sprijin pentru copil, bonusuri sau dividende. Apoi, scadeti ceea ce ati cheltui în fiecare lună pentru necesitatile, acele elemente care aveţi nevoie pentru a supravieţui. Cheltuielile obligatorii includ ipoteca sau chiria, utilitatile, produsele alimentare, transport, cheltuieli medicale, precum şi plăţile dvs. curente in contul datoriei. Acest calcul  va avea ca rezultat venitul dvs. disponibil.
Cu venitul disponibil clarificat, puteţi sa va dati seama cât de mult sunteţi capabil cheltuiţi pentru a rambursa datoria dumneavoastră în fiecare lună. Cunoscandu-va obligaţiile caretrebuie luate în considerare in permanenta, suma de bani ce ramane este relevanta pentru a stabili cât de mult veţi cheltui în cursul lunii. Scădeţi acest lucru din venitul disponibil pentru a vă da seama cât de mult puteţi cheltui pe datoria dumneavoastră.

Intocmiti planul

Acum ştiti cât de mult veti cheltui pentru a achita datoria dumneavoastră, puteţi să şi finalizati planul dvs. Diretionati toti banii alocati datoriilor catre plata datoriei cu cea mai mare prioritate. Acest lucru va insemna ca vechi achita fie datoria dumneavoastră cea mai mica, fie datoria cu cea mai mare rata a dobânzii, în funcţie de metoda pe care o alegeţi. Plătiti această sumă, plus suma minimă de plată în fiecare lună, până când datoria a fost complet rambursata. Continuati cu efectuarea plăţilor minime in contul celorlalte datorii.
După ce aţi plătit prima datorie, combinati limită minimă de plată din această datorie cu suma suplimentara care aţi alocat-o pentru rambursarea datoriilor dvs. şi directionati-o spre urmatoarea datorie cu rata dobânzii cea mai mare (sau următoarea cea mai mica datorie, in functie de strategie). Repetaţi acest proces până când datoriile au fost complet rambursate.

Puneti planul in acţiune

Să presupunem că aţi decis să directionati in plus $ 300 în fiecare lună pentru a va plăti datoriile dumneavoastră. Folosind exemplul anterior, ar trebui să începeti cu contul Macy's, deoarece are cea mai mare rata a dobânzii.

  •  card de credit Visa- $ 780, 47 dolari, 11,9%
  • card de credit Macy's- 1515 dolari, $ 89, 18,9%
  • împrumut Bank of America, $ 900, 55 dolari, 7,8%

 
În fiecare lună,  faceti o plată de $ 389 (300 dolari, plus suma minimă de plată), până când datoria a fost rambursat. Chiar dacă plata dvs. minima vor scădea pe măsură ce se achita soldul, achitati  în continuare 389 dolari. Acelaşi lucru este valabil pentru orice alte datorii ale dumneavoastră

Folosind exemplul de mai sus, planul dvs. va arata ceva de genul:

  • Macy's: 389 dolari
  • Visa: 47 dolari
  • Bank of America: 55 dolari


Odată ce aţi rambursat datoria la Macy’s,i ar trebui să continuati cu datoria  Visa, contul cu rata următoare ca marime a dobanzii. Plata dvs. ar trebui să fie 436 dolari, 389 dolari fost de plată la Macy's, plus 47 dolari ce ii plateati oricum la Visa. Actualizaţi-vă planul.

  • Visa: 436 dolari
  • Bank of America: 55 dolari


În cele din urmă, atunci când aveţi achitata si datoria Visa, utilizati toti cei  491 dolari pentru a rambursa împrumutul de la  Bank of America.