Cazuri incheiate cu succes

Vezi toate
best deal recuperare
amenda poze ilegale

Sfaturi utile

Urban si Asociatii va ofera o serie de sfaturi utile pentru a putea face mai bine debitorilor si creditoriilor precum si a situatiilor ce apar in raporturile comerciale cu partenerii dvs.

Deficitul de credit ipotecar- ce este si cum il rezolvam ?
 
Folositi formularul nostru disponibil online http://www.urbansiasociatii.ro/gestiunea_datoriilor.php, pentru a va prezenta detaliile cu privire la datorie si pentru a obtine consultanţă gratuită din partea U&A in problemele ipotecare.
 Intrebare
Am primit o notificare de plată pentru o proprietate pe care a preluat-o creditorul meu; ceea ce înseamnă acest lucru şi ce sfaturi puteti sa-mi daţi pentru a face faţă situaţiei?  
 
În cazul în care un creditor a reintrat printr-o hotarare judecatoreasca în posesia unei proprietati, iar dvs. ramaneti sa locuiti in casa  adeseori rămâne neclar ce suma-i mai datorati, până când proprietatea este vânduta pentru valorificarea drepturilor de creante pe care le are asupra dvs .
Până  cand proprietatea este vânduta la licitatie publica puteţi avea în continuare de plătit rata ipotecara lunară (inclusiv capital şi dobânzi), precum si costurile pentru reparaţii, întreţinere şi asigurare.
Odată  ce bunul a fost vândut, creditorul va incasa ceea ce i se datorează adica debitul pretins impotriva dvs. , plus orice costuri pentru avocaţii sau  pentru agenţia imobiliara. Dupa ce  a făcut acest lucru, el va restitui oricaror alţi creditori care au credite garantate cu proprietatea vanduta la licitatie, sumele ramase disponibile.  
În multe cazuri, nu, nu sunt suficienti de bani pentru a plăti totul. Diferenţa este cunoscuta ca un deficit ipotecar şi puteţi fi răspunzător pentru această sumă. Adica creditorul va putea sa continue sa va urmareasca, sa va vanda alte bunuri mobile, alte proprietati imobiliare detinute de dvs. sau sa va puna poprire pe veniturile salariale ori de alta natura. 
 
Exemple de astfel de deficit ipotecar:

  • Valoarea proprietatii (estimarea actuale din piaţa ) - 100.000 de euro
  • Proprietatea este vânduta la licitaţie pentru -  80,000 euro
  • Suma datorata de dvs. ca restanta la creditul  ipotecar -  90,000 de euro
  • Comisioanele avocatilor şi ale agentului imobiliar angajati de creditorul bancar -  3000euro

Acest calcul ar lăsa un deficit de  13,000  de euro nerecuperati de creditorul dvs.
Creditorul are puterea de a acţiona în instantă pentru diferenţa şi poate solicita obtinerea unei hotărâri judecătoreşti de executare a altor bunuri ale dvs. pentru aceasta diferenta de bani.
Primul lucru pe care aveti nevoie este sa stabiliti perioada de timp care a trecut înainte de a se fi inaintat cererea de plată a unui deficit. În cazul în care deficitul include o sumă pentru elementul de capital, de ex. elementul securizat, de obicei, fac şi ei, atunci creditorul are până la 3 ani să urmărească valorificarea in justitie a cererii sale privind drepturilor de creanta pretinse impotriva dvs..
În practică, deşi majoritatea creditorii au la dispoziţie până la 3 ani termen de prescriptie pentru a lua legatura cu tine şi a cere efectuarea platilor, cei mai multi vor face acest lucru, în primul an. Mulţi creditori au convenit recent la o politică de a nu lua măsuri suplimentare, după pimul an. Ca sa lase posibilitatea debitorului sa se refaca financiar, nefiind usor pentru o familie ramasa in strada, sa isi poata achita diferentele astfel rezultate din deficitul de credit ipotecar.
Este important să se stabilească în cazul în care datoria se prescrie legal.  
Calculul termenului de prescriptie  poate incepe, fie la data la care a fost scadenta prima transa de bani datorata acesta este momentul în care creditorul ar fi luat măsuri pentru a recupera datoria şi este probabil să fie mult mai devreme decât data reintrarii acestuia în posesia locuintei; 
 
Verificati
Daca perioada de prescriptie a dreptului creditorului de a va cere plata banilor, nu cumva s-a implinit . Dacă  credeţi că au trecut mai mult de 3 ani , debitorul trebuie să fie foarte atent cu privire la faptul ca, orice noua recunoastere de datorie, va face ca termenul de prescriptie sa reinceapa sa curga.
Dacă creditorul v-a contactat  în cadrul termenului de prescriptie , atunci exista mai multe moduri aţi putea fi în măsură să ajungeti la un acord cu acesta.  
Efectuarea unui acord de pro-rata - in acest caz trebuie contactat creditorul,  trebuie sa-i explicati circumstanţele financiare ale familiei dvs. şi să le faceti o ofertă rezonabilă de rambursare pe o bază lunară.
Oferta facuta de debitor poate sa constea si intr-o sumă  forfetară pentrusoluţionarea deplină şi definitivă a diferendului financiar.  În cazul în care creditorii cred că aceasta este o sumă rezonabilă şi că este puţin probabil să primească orice mai mult prin executarea dvs. silita [ care implica timp, costuri, etc ]  totul dublat de exemplu, de faptul ca nu aveţi nici alte active executabile , etc, atunci creditorii sunt deseori dispus să analizeze o plată unică ca pe un mijloc de a inchide acest dosar. Trebuie insa ca debitorul să se asigure că,  creditorul a acceptat această sumă în termeni de "soluţionare deplină şi definitivă". Încercaţi întotdeauna să obţină acest lucru în scris.