Cazuri incheiate cu succes

Vezi toate
best deal recuperare
amenda poze ilegale

Sfaturi utile

Urban si Asociatii va ofera o serie de sfaturi utile pentru a putea face mai bine debitorilor si creditoriilor precum si a situatiilor ce apar in raporturile comerciale cu partenerii dvs.

Echipa U&A este formata din personal calificat şi din consilieri care pot oferi sfaturi de specialitate, venind in sprijinul persoanelor care se confruntă cu riscul de a-si pierde locuinta, ca urmare a unor ordine judecatoresti de deposedare

Datoriile ipotecare

Nimeni ajunge in mod intentionat sa întârziere plata ratelor la ipotecă
Adevărul trist este că, in zilele noastre, din ce in ce mai multi oameni rama datori cu rate la ipoteca si considera ca ajung intr-o situatie inspaimantatoare - o situaţie în care toată lumea stie regulile in afara de ei .
Poate vi se pare ca este asa, dar, în mod realist, nu este adevărat.

Poziţia creditorului ipotecar

Ultimul lucru pe care un creditor ipotecar vrea să-l faca este să intre în posesia casei tale

De ce este asa?

Practic, ii costa multi bani - bani pentru avocaţii şi bani pentru cheltuielile de judecată, pe care ar putea s-o piarda în cazul în care decizia obtinuta este defavorabila lor- situatie care este posibila
Acest lucru poate avea un impact negativ asupra politicilor de creditare ale companiei in fata publicului larg.
Creditorii vor face în mod natural tot ce pot pentru a vă asigura că  veti recupera plăţile dumneavoastră intarziate, şi o mare parte din comunicarea lor cu dvs. se va face tocmai pentru se a asigura că se întâmplă acest lucru - dar pentru cineva cu restanţe la ipotecă acest lucru poate să pară foarte infricosator.
Cu toate acestea, toţi creditorii ipotecari sunt obligati să aplice principiile stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru a se asigura că consumatorii sunt informaţi în mod corespunzător înainte, în timpul şi după momentul contractarii. Aceasta informare include explicarea tuturor riscurilor la care se supun clienţii creditelor ipotecare in cazul intarzierilor la plata si a tutturor masurilor ce pot fi luate de creditor şi când. Prin explicarea tuturor procedurilor si riscurilor, un creditor îndeplineşte cerinţele sale de conformitate in fata Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Deci, ce arme au ei în arsenalul lor?

În realitate - nu multe - dar cele pe care le utilizează au mare efect:
Acestia trimit scrisori care stipulează că trebuie să se facă un anumit nivel de plată sau puteti pierde casa. Ati citit 'pierde casa  "şi ati ignorat notiunea de probabilitate" poate "!
Ei va informeaza ca vor trimite pe cineva sa vorbeasca cu dvs. - ei vin să va ajute, dar dvs. le interpretati contactarea ca fiind "pentru colectarea daoriei".
Ei pot solicita in Instanta deschiderea unui proces pentru executarea silita a casei, iar dumneavoastra va concentrati pe”executarea silita”, in loc de “solicitarea deschiderii unui proces”.
Dacă ajung în instanţă în faţa unui judecător, deoarece Creditorul ipotecar dvs. a cerut ordinul de executare, care urmează să fie acordat - în 95 din 100 de cazuri acesta va fi acordat, dar va fi suspendat.
Cu alte cuvinte, nu veţi pierde casa.

De ce este se intampla asta?

Pozitia debitorului

Când vă luaţi un credit ipotecar, acest pas poate parea ca implica un proces foarte complicat. La aceasta impresie contribuie si faptul ca împrumutati mai multi bani decât  aţi văzut vreodată sau veti vedea vreodată.
De fapt, o ipotecă este doar un contract între dvs., debitor, şi un creditor ipotecar. În esenţă, contractul spune că acest creditor va va împrumuta o suma de bani  pe care aţi specificat-o şi ca o veţi plăti. Contractul va detalia, de asemenea, perioada de rambursare şi diverse alte detalii, dar conţinutul principal al acordului este faptul că acest creditor da si dumneavoastra rambursati.

Deci, ce se întâmplă atunci când rmaneti în urmă cu plăţile dvs.?

În termeni juridici, aţi încălcat termenii contractului. Cu alte cuvinte, nu ati reuşit să faceti faţă la ce v-ati angajat iniţial fata de Creditorul ipotecar. În acest moment, nimeni nu este interesat de ce, ci de faptul că aveţi o intarziere.
Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că ultimul lucru pe care Creditorul dumneavoastră ipotecar vrea să-l faca este să intre în posesia proprietatii dumneavoastră şi există căi de atac pe care legea vi le ofera.

Procesul de restituire (Noţiuni de bază  cu privire la plata ratelor intarziate)

În mod normal, Creditorul ipotecar va va scrie şi va va spune ce trebuie să faceţi pentru a face platile intarziate. Adesea, el vă va cere să ajungeti cu platile la zi în următoarele şase luni sau un an.
Acest lucru este acceptabil dacă aţi întarziatplatile ca urmare a unei erori bancare sau pentru că aţi uitat să efectuati plăţi, dar este de multe ori faoarte grav dacă aţi ajuns sa fiti datori, ca urmare a imposibilitatii de a face plăţi regulate.
Atunci când primiţi o scrisoare de actes tip, prima reacţie este adesea de disperare, furie şi frustrare. Simtiti ca doriţi să va ascundeti de problema şi ultimul lucru pe care doriţi să faceţi este să vorbiti cu Creditorul dumneavoastră ipotecar.
Aceasta este o greşeală ca indiferent cât de rău va simţiţi atunci când primiţi aceste notificari, singurul lucru care trebuie făcut este sa DISCUTATI CU CREDITORUL DUMNEAVOASTRA IPOTECAR!
Amintiţi-vă  ca un Creditor ipotecar nu vrea să intre în posesia casei dvs., dar daca nu comunicati, atunci veţi fi trecut la următoarea etapă a procesului. Daca iii contactati telefonic sau in scris să le spuneti că veţi reveni în câteva săptămâni cu un plan de a rambursa sumele intarziate, în mod normal, pentru câteva săptămâni veti bloca procedurile.
Apoi, lucrati la PLANUL DE MANAGEMENT A DEBITELOR dvs. impreuna cu specialistii nostri.
Lucrurile pe care trebuie să le ştiţi

Deşi Creditorul ipotecar va spune c trebuie sa restituiti totul in 6 luni sau un an - în cazul în care nu este realist, nu trebuie sa va conformati.
În cazul în care aveţi nevoie, puteţi utiliza întreaga perioadă a contractului să recupereze decalajul privind plăţile dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că rezultatul procesului unui caz celebru de la Curtea de Apel, în 1995 [Cheltenham Gloucester & Building Society v Christina Norgan] a creat un precedent favorabil.
Ratele intarziate pot fi rambursate pe intreaga perioadade desfasurare a contractului, nici o instanţă nefiind obligata să stabilească un termen mai scurt.
Deci, dacă aveţi o ipotecă pe 25 ani (un contract de 25 ani), este posibil să utilizati întreaga perioadă pentru recuperarea decalajul privind plăţile dumneavoastră
În practică, este înţelept să alegeţi o perioadă mai scurtă, deoarece în cazul în care propunerea dvs. prima de rambursare este respinsă, atunci puteti sa reveniti la creditorul ipotecar şi puteti oferi o alta perioadă de rambursare.

Reducerea costurilor la "abonament"

Plata dvs. la ipoteca este numită " abonament" şi poate include lucruri de care nu aveţi nevoie să fie reinoite.
Abonament este de termenul care acopera toate diferitele părţi care alcătuiesc plata dvs. lunară. Când cei mai mulţi oameni isi obtin ipotecile, acestia sunt atât de recunoscători pentru ca au reusit sa obţina împrumutul, că nu se uita foarte atent la toate celelalte produse pe care Creditorul ipotecar le vinde la momentul respectiv in pachetul de imprumut.
Adesea, abonamentul dvs. va include plata pentru multe alte produse. Unele dintre aceste produse pot fi inutil de costisitoare, astfel ca este bine sa va adresaţi Creditorului dvs. ipotecar pentru o pauză in privinta plăţilor suplimentare.
Elementele care pot fi incluse sunt:

  • Asigurarea de viata
  • Asigurarea casei
  • diverse alte asigurari

Puteţi obţine aceste asigurari mai ieftin în altă parte, astfel încât este bine să fiti atent la ce platiti.

Planul de Management a Datoriilor
Aşa cum am mentionat, cei mai mulţi oameni intra în datorii pentru că o altă problemă i-a impiedicat sa faca plăţile la timp.
Este vital să rezolve această problemă, sau sa poata identifica o dată în viitor, atunci când problema va fi solutionata. Dacă nu se pot face în mod realist plăţile de bază, atunci trebuie să va ridicati câteva întrebări dificile despre posibilitatea de a rămâne cu proprietatea. Amintiţi-vă ca în acest moment detineti controlul de capitalurilor proprii.
Deci, în cazul în care, din anumite motive, venitul dumneavoastra a fost redus sau partenerul dumneavoastră şi-a pierdut locul de muncă - încercatii să stabiliti când puteţi începe efectuarea plăţilor din nou şi cand  puteti ajunge din urmă cu platile dumneavoastră.
Dacă aveţi probleme cu plata facturilor, cum ar fi la cărţile de credit, este important sa reduceti nivelul de plată pana la o suma caresa va lase suficienti bani pentru a plăti ipoteca dvs. Puteţi face chiar şi o intrerupere a plăţilor catre creditori dvs. fara garantii, pe termen scurt, pentru a reveni cu platile ipotecii la zi. Aţi fi surprins de numărul de persoane care au lasa plăţile ipotecare in urma, doar pentru ca, creditorii fara garantii ii stresau mai mult si mai zgomotos!
Cu toate acestea, ar trebui să aveţi, de asemenea, un plan pentru creditele fără garanţii şi, dacă aveti o mulţime de credite personale şi carduri de credit, poate fi bine să vorbiti cu cineva la U&A, care vă poate ajuta să rezolvati această problemă a datoriilor, sunand la nr. 021 311 53 30 Astfel puteti fi consiliat cu privire la aceste tipuri de problemelor legate de datoriile pe o bază de zi cu zi. Ca alternativă, contactaţi-ne folosind formularul nostru on-line.
Rezumand, inainte sa mergeti înapoi la creditorul ipotecar, trebuie să aveţi un plan care vă convine şi poate fi acceptat. Apoi, nu veţi avea nici o problemă in a fi convingător in fata Creditorului ipotecar. Aratati-le o copie a situatiei veniturilor şi cheltuielilor, la care aţi lucrat - acest lucru poate sa va ajute chiar şi în faza de judecată.
Suntem conştienţi de faptul că este foarte uşor pentru noi sa va facem aceste sugestii, dar ca nu este la fel de uşor pentru dvs.sa le urmati. Dacă aveţi nevoie de ajutor, atunci suna-ne la 021 311 5330si va vom ajuta sa pregatiti un plan pentru a-l oferi Creditor dvs. ipotecari.

Ordinele judecatoresti de deposedare- executarea

Excepţia cazului în care sunteţi o persoană neobişnuit de curajos, care apare în instanţa de judecată să-şi apere cauza in situatia unei solicitari de executare silita, facuta de creditor, aceasta este o experienţă dificilă. Veti simti ca mergeti într-o lume pe care nu ştiti nimic,  iar adeversari va sunt un grup de oameni care cunosc toate regulile.
Într-adevăr, după cum s-a menţionat mai înainte, ultimul lucru pe care un judecător sau creditor ipotecar il va dori va fi sa acceptati ca acesta din urma sa intre în posesia casa ta.
În acest moment, creditorul ipotecar va spune adesea că acceptă oferta, dar că demersul legal a fost initiat doar să se asigure de seriozitatea consumtorului. Desi decizia de deposedare va fi data, va fi suspendata, in cazul in care veţi face plăţi.
Deposedarea se va face doar în cazul în care:

  1. Nu aveti nici o speranta de rambursare a platilor dumneavoastră intarziate
  2. Aţi fost la tribunal înainte, ati propus un acord şi apoi nu ati reuşit să il respectaţi - şi acum nu aveţi nici o altă oferta pentru creditor. Această situaţie indică una din urmatoarele posibilitati: fie chiar nu mai aveti nici o speranţă de plată a restanţelor sau nu le-aţi pregăti creditorilor oferta cu suficienta atenţie.
  3. Nu v-ati rezolvat problemele financiare si Judecatorul crede ca nu va veti mai redresa si ca nu veti mai putea respecta platile.


Dacă aveţi de a face cu un aspect mai dificil ce trebuie solutionat pentru infatisarea in instanţa, va putem oferi sfaturi detaliate cu privire la modul de a proceda – contactati-ne telefonic
Chiar trebuie să apareti în persoană. Judecătorii sunt, în general, nepărtinitor şi inteligenti, oameni care vor dori să vă ajute dacă pot - dar trebuie să aratati ca încercaţi să vă ajutati. Ajută, de asemenea, si dacă aveţi un plan pentru a rambursa datoriile, plan pe care sa-l incepeti chiar din acea zi.
Amintiţi-vă, un număr mare de proprietăţi au intrat în posesia creditorului pentru că împrumutatul nu era conştient de modul în care putea preveni aceasta situatie, nu pentru că nu îşi putea permite să plătească înapoi datoria. În timp ce procesul poate apărea, uneori, înspăimântător, înţelegerea procesului vă va ajuta să tratati cu obiectivitate problemele dumneavoastra.
Şi ţineţi minte, nimeni nu vrea să intre în posesia casei dumneavoastra, în cazul în care acest lucru poate fi evitat.